Över Fjorden!

Home » Över Fjorden!

När?

Söndag 17 juli, 2016

Prelminära hålltider (uppdaterad 2016-03-29):

13.00-15.00 Registrering Gottskärs Hamn (400 meter från målgången på Utholmen, Onsala-halvön). Här kan du ställa din bil så att du har den när du simmat klart.

14.00 Vi kör i omgångar över till start, första avgång ca kl 14:00.

14:30 Start Incheckning – du går ner mot stora sandstranden vid Gårda Brygga och vi kontrollerar att du har den utrustning du ska ha samt att SaferSwimmern och GPS-sändaren som du får låna av oss sitter rätt.

15:45 Briefing vid stranden – vi går igenom det viktigaste vad gäller bana, säkerhet och förhållanden. All uppvärmning i vattnet ska ha skett INNAN briefing.

16:00 Start – När visselpipan ljuder går starten!

17-19 – Beräknad Målgång – Utholmens badplats, Gottskär

19 – ?? After Swim – Gottskär hotell. Köket öppet till 21 men baren längre.

Var?

Samling Gottskärs hamn för båtfärd över Kungsbackafjorden till startplatsen på stora sandstranden i Gårda Brygga, Åsa. Du simmar tillbaka till Utholmens badplats, en liten sandstrand 500 meter från Gottskärs hamn.

Var parkerar jag?

Samlingen är i Gottskärs hamn inte långt ifrån där du simmar i mål så du ställer med fördel din bil här och åker med oss till starten i Gårda Brygga, Åsa på andra sidan fjorden.

Hur långt är det?

5000 meter med fikastopp

Vad kostar det?

520 kr fram till 1/7, därefter 600 kr. Anmälan på nätet stänger den 10/7 kl 22:00.
Efteranmälan på plats i mån av plats, 700 kr.

Rutten

Första kilometern över mot Vindö är öppen och i normalt väder den mest våg- och vindexponerade sträckan. Mellan den branta lilla Brattaskär och den större och flackare Vindö simmar vi in mellan fjordens fyra stora öar och här inne är vattnet oftast både lugnt och klart. Vi passerar helt nära Hällesös och Brokös sydliga uddar och den som önskar stannar till på Brokö för lite färskvatten och kanske en bit energi. Sista 1500 metrarna går åter över fritt vatten in till Utholmen.

Karta över bansträckningen kan ses i google-maps ovan.

Comments & Responses